Kurumlarımızın Covid-19 Çalışmaları

COVID-19’a karşı kurum içerisinde aldığımız tedbirler.

Hilal Karadeniz Özel Eğitim Kurumları olarak çocuklarımızın eğitimden uzak kalmaması için Covid-19’a karşı yekpare çalışmaya devam ediyoruz. Bu konuda velilerimizden aldığımız destek göğsümüzü kabarttı. Birçok şubemizde ücretsiz servislerimizi kullanmak yerine çocuklarını kendi imkanları ile kuruma ulaştıran velilerimiz, “eğitim olmazsa olmaz” diyerek kurumumuzun sembolü oldu. Küresel olarak yaşadığımız pandemi dolayısı ile eğitim programı ve çalışmalarımızda bazı güncellemeler yaptık. Kurumlarımız hafta içi her gün eğitime devam etmektedir fakat nasıl çalıştığımız ve pandeminin etkisini azaltmak için yapmamız gerekenler bu süreçte önceliğimiz oldu. Peki neler yapıyoruz?

  • Bireysel eğitim (bir öğretmen ve bir öğrenciden oluşan eğitim) sınıflarında öğretmenler öğrencilerini alıp, koridor/asansör geçiş sistemini kullanıp sosyal mesafe kurallarına uyarak sınıflarına ulaşırlar.
  • Grup oyun seanslarımızın birey sayısı düşürülmüştür.
  • Öğretmenlerimiz her seans başı ve sonunda maske ve kişisel dezenfekte işlemlerini güncellemektedir.
  • Sınıflar her dersten sonra havalandırılır ve dezenfekte edilir.
  • Öğrenci ve öğretmenlerimizin kullandığı tüm ders materyalleri, sıra, masa, sandalyeler ve kapı kolları da dahil olmak üzere özel dezenfektan ile temizlenir.
  • Ders materyallerimizin bazıları COVID-19 sürecinde değiştirilmiştir. Mesela oyun hamuru ve oyun kumu gibi dezenfekte edilmesi zor olan materyaller yerine temizliği kolay yada anti bakteriyel oyuncaklar gibi farklı materyaller kullanılır.
  • Öğrenci servislerimiz kapasitesinin %30’u ve daha azı ile hareket eder. Yine her servis bitimi sonrasında havalandırma sonrası buharlı dezenfekte aracı ile servis araçlarının koltuk, cam, tutacak ve kapı gibi yerleri dezenfekte edilir.

Pandeminin etkisini çocuklarımızın hayatını en az etkileyecek hale getirerek, onları eğitmenleri ile bağlantı kurabilecekleri şekilde seanslarımıza devam ediyoruz. Bazı öğrenci ve velilerimizle internet üzerinden eğitim seanslarımıza pilot olarak başladık. Bu konuda daha fazla bilgi almak için bize ulaşın.

WhatsApp
Merhaba, uzmanlarımız size Whatsapp üzerinden yardımcı olabilirler.